ALFA Valvole

ALFA valves produceert kogelkranen in staal, roestvaststaal en speciale materialen. Deze worden in de procesindustrie toegepast voor zowel gas als vloeibare media. Sectoren waar de kogelkranen worden toegepast binnen de procesindustrie zijn o.a. plant engineering, farmacie, voedingsindustrie, energie centrales, gas en LNG, chemische industrie, petrochemische productie eenheden, on- & offshore, klimaatindustrie  en in wereldwijde segmenten als scheepsbouw, ferries en offshore.

Een grote sprong voorwaarts wordt gerealiseerd in 1990 door te verhuizen naar een nieuwe productielocatie. Hierbij heeft men een moderne productie eenheid gebouwd, welke voldoet aan de internationale eisstellingen en standaards. Daarnaast zijn gelijk de mogelijkheden aangegrepen voor het vernieuwen en het uitbreiden van het machinepark en testfaciliteiten. Zo heeft men ondere andere een testlaboratorium voor materiaalanalyse en "non destructive" testen.

In 1995 ALFA koopt men de firma PENTA S.r.l., gespecialiseerd in productie van metaaldichtende kogelkranen voor toepassingen tot  800°C en drukken tot klasse 4500 (PN720), waarmee ze zichzelf de mogelijkheid bieden, u een product aan te bieden voor de meest extreme omstandigheden.

Het eigen "operating Quality Assurance"programma, goedgekeurd en gecertificeerd door API, is in overeenstemming met de internationale normen API Q1 en ISO 9001.

Door gebruik te maken van gekwalificeerde basismaterialen en het nauwkeurig bewerken en testen van producten zijn ALFA afsluiters een kwaliteitsproduct geworden voor de internationale markt.  De producten staan dan ook op veel goedgekeurde lijsten van internationale firma's, zelfs in de meest extreme toepassingen als Off-shore en Nucliaire toepassingen.