Tubi valves nederland nieuws & events

 

 Zonder omwegen: Klepstandsensor met directe verbinding naar het magneetventiel

 

  • Minder bekabelingswerkzaamheid dankzij directe aansturing van het magneetventiel
  • Zelfdiagnose van slijtage, verstoppingen of aanhechting voor onderhoudsmaatregelen op maat

Extra functionaliteit dankzij IO-Link

  • LED-flash-modus voor snelle optische sensor lokalisatie
  • Instelling van de eindposities met slechts een klik voor een nog snellere inbedrijfname

Directe aansluiting reduceert de bekabelingswerkzaamheid
De MVQ201 bewaakt continue en tot op de graad nauwkeurig de positie van de klepstand. Per auto-teach-functie worden de eindposities automatisch benaderd en geteached. Het magneetventiel kan eenvoudig via de separate M12-aansluiting worden aangesloten en via IO-Link worden aangestuurd. Dat reduceert de bekabelings- en installatiewerkzaamheden - en zodoende ook potentiële storingsbronnen.

Comfortabele statusmelding, vroegtijdig onderhoud plannen
De gedefinieerde klepstanden worden via twee schakeluitgangen en rondom goed zichtbare status-LED teruggemeld. Ook veranderde sluittijden die op slijtage, aanhechtingen of verstoppingen door vreemde voorwerpen duiden, herkent de sensor en meldt deze via IO-Link. Dit maakt het mogelijk onderhoud te plannen naar behoefte uit te voeren of direct oplossen van de storingen. Zo kunnen lange, dure stilstanden van de installatie worden voorkomen. Voor eenvoudige lokalisatie knippert het geselecteerde apparaat in de flash-modus groen.

Directe aansluiting naar het magneetventiel
De MVQ201 beschikt over een aparte M12-aansluiting voor een directe aansluiting van het magneetventiel. Deze kan gemakkelijk via IO-Link worden aangestuurd. De korte kabelverbinding vereenvoudigt de installatie en reduceert de gevoeligheid voor extern storingen bij de dataoverdracht. Bovendien wordt via IO-Link extra informatie beschikbaar gesteld, zoals bijv. door aanhechting of veranderingen van de sluit- en openingstijden van de klep veroorzaakt door slijtage, die naar keuze in de Smart Observer software of besturing verder worden verwerkt. Daarmee zijn onderhouds- en reinigingswerkzaamheden op basis van conditie van de installatie uit te voeren, ongeplande en dure stilstanden worden zo vermeden.

Een overzicht van de belangrijkste voordelen van de Smart Valve Sensor

  • Beter zicht op de stand van de klep op afstand door rondom heldere status-led
  • Continue terugkoppeling van de positie van de klepstand, tot op de graad nauwkeurig
  • Diagnosefuncties zoals tijdbewaking en cyclusteller
  • Veranderingen in de gesloten positie, welke kunnen wijzen op aanhechting of slijtage van de afdichting, worden gesignaleerd.
  • Flexibele parametrering met teach-toets of IO-Link

Tubi Valves IFM MVQ201

 

Status-led rondom uitstekend zichtbaar