Tubi valves nederland nieuws & events

 

We breiden ons productportfolio uit met een nieuwe eindschakelaarkast.

Nu dubbele terugkoppeling voor redundantie, eindsignaleringsbox met eindsignaleringen en positieregelaar 4-20 mA. . Deze moderne oplossing biedt, naast klassieke open/dicht toepassingen, een analoge terugkoppeling met hoge precisie door middel van een 4-20 mA signaal via hoeksensor.

In vergelijking met conventionele spanningssignalen heeft deze eindsignaleringsbox een stroomsignaal van 4-20 mA met een buitengewone weerstand tegen interferentie. Elektromagnetische interferenties, die als spanningssignalen de lijn binnendringen, veroorzaken slechts minimale stroomveranderingen, waardoor de betrouwbaarheid van de transmissie aanzienlijk toeneemt. De 2-draads technologie maakt ook een efficiënte bewaking van kabelbreuken mogelijk. Bovendien kan elke positie in het zwenkbereik nauwkeurig worden bewaakt.

De nieuwe eindsignaleringsbox kan eenvoudig en nauwkeurig worden ingesteld voor elk draaibereik tussen de 0° en 360° graden met behulp van een speciale "Teach-Box". Naast een hoeksensor kunnen nog twee eindschakelaars of twee inductieve V3-sensoren in onze eindschakelaarkast worden geïntegreerd voor open/dicht-positionering, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van de systeembewaking aanzienlijk verhoogt. 

De eisen voor redundantie zijn een belangrijk punt in veiligheidsrelevante installaties. Met pneumatische aandrijvingen, uitgerust met een gestandaardiseerde interface volgens EN 15714 (VDI/VDE3845), hebben we tot nu toe altijd onze grenzen bereikt, omdat deze interface slechts één installatie mogelijk maakt.

Om deze reden werd de variant -WD (asdoorvoer) ontwikkeld binnen de eindschakelkastserie: Met de extra interface (80x30x20 mm) op het deksel zijn de volgende aanbouwdelen mogelijk:

- Eindschakelaarkast met een aan de bovenkant gemonteerde hoeksensor
- Eindschakelaarkast met een aan de bovenkant gemonteerde positieschakelaar
- Twee eindschakelaarkasten op elkaar gemonteerd

Het voordeel van deze uitvoering is de verhoogde SIL-waarde met SIL 3 als gevolg van redundantie en het verhoogde aantal positieterugmeldingssignalen per actuator.

Tubi Valves eindsignaelring dubbel functie