Tubi valves nederland nieuws & events

 

Tubi Valves Actreg Quad ringen

Actreg-actuators High Performance Execution, vanaf de maat 500 zijn uitgerust met speciale quad-ringen die een verhoogde betrouwbaarheid bieden voor dynamische toepassingen, wat voordelig is bij hogere koppelvereisten op grotere aangedreven afsluitercombinaties tot 6500 Nm.

In vergelijking met een O-ring hebben de ACTREG quad-ringen diepere standaardgroeven.

Voordelen hiervan zijn:

  • de diametrale samendrukking is lager;
  • de wrijving wordt verminderd;
  • de smering wordt verbeterd;
  • een langere levensduur.

wat resulteert in een uitstekende dynamische afdichting.

Actreg verschil o-ring en quad dichting

De quad-ring heeft meer afdichtingscapaciteit vanwege het ontwerp met vier lobben en heeft bewezen een langere levensduur te hebben en is beter bestand tegen spiraalbreuk in vergelijking met standaard O-ringen bij hogere koppelbelastingen.

De Quad-Ring™ heeft vier definitieve afdichtingsvoordelen ten opzichte van een O-Ring:

  1.  Verborgen scheidingslijnen of flitslijnen. De flitslijnen (een lijn van overtollig materiaal waar het persvormgereedschap samenkomt) op een O-ring bevindt zich altijd op de buitenste diameter, wat dus een afdichtend oppervlak is. Op een Quad-Ring™ bevindt die flitslijn zich aan de binnenkant van de twee buitenste lobben; daarom heeft het geen invloed op de afdichtlippen.
  2. De Quad-Ring™ is stabieler in dynamische toepassingen. Het is ook beter bestand tegen rollen omdat het een grotere voetafdruk heeft en de hoeken van de hardwaregroef in beslag neemt. Spiraalfalen komt vaak voor bij dynamische O-ringtoepassingen waarbij torsie optreedt en de ring kan extruderen of overvloeien.
  3. De Quad-Ring™ heeft een uitstekende smeringsretentie. De groeven aan de binnen- en buitendiameter van de ring houden smeermiddel vast, waardoor de wrijving wordt verlaagd en de levensduur van de pakking/afdichting wordt verlengd.
  4. Minder drukkracht om af te dichten. Het meerlobbige ontwerp biedt meer afdichtingsoppervlakken dan een O-ring, en dat alles terwijl dezelfde hardware wordt gebruikt (Quad-Rings™ zijn bedoeld voor gebruik in standaard O-ringgroeven). Met deze meerdere afdichtingspunten op één ring is er minder knijpen nodig om een effectieve afdichting te bieden. Minder wrijving en slijtage zullen uiteindelijk de levensduur verlengen en de uitvaltijd verminderen.


Als u hoogwaardige actuators nodig heeft, is ACTREG voor u de juiste keuze!

Wenst u meer informatie? Bel / WhatsApp: 0229 220 005 of Mail naar: info@tubi-valves.com